Az összes Bavicchi termék a webáruházban
Kiszerelés: 30g
Magas C-itamintartalma miatt kitűnő roboráló. A téli
időszak felső légúti megbetegedései ellen nyújt segítséget
a légzőszervek megtisztításával. Természetes vizelethajtó,
húgyvezeték, húgyhólyag, vese és májtisztító.
Információ: Készleten, szállítható
A termék ára: 730 Ft
Egységár: 24 333 Ft / kg
Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással.
A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.
A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.
Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.
Csíráztatás menete
Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak.
A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is.
Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.
Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket.
Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
A csíra a kifejlett növény esszenciáját tartalmazza, rendkivül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatása kiemelkedő.
Erjedés és puffadásgátló hatású. Könnyebb emésztés.
Kitűnő levesbetét, de óvatosan,
mert átható aromája van. Kismamák mindennapi
étrendjébe tejszaporító hatása miatt érdemes beépíteni.
Méregtelenítő, izomlazító.
Bavicchi Bio Zsázsa csíráztatáshoz - Jellegzetes íz, gyorsan csírázik. Antihisztamin, sejtregenerálás jellemzi.
Természetes antibiotikum. Tisztítja a véráramot, májat. Egyesíti a hagyma és a fokhagyma élettani hatásait. Emésztőszervekre jótékony hatású
A, B, C, D, E, G, K vitamint, valamint foszfort, magnéziumot, vasat tartalmaz. Génmanipulált összetevőktől mentes.
Pikáns ízű, vesék működését serkentő. A lencse, borsó és babfélék természetes inzulinszabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók, szíverősítők. Jelentős vasforrás. Csíráztatva nem okoznak bélgázosodást.
Emésztőszervek tisztításához. Igen jóízű csírákat kapunk,
amivel reggeli müzlinket is gazdagíthatjuk.
Omega- 3 zsírsavakban gazdag.
A lucerna az összes vizsgált növény közül az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta.
2024. április 11. 06:54, csütörtök
A Swanson Magnézium-Glicinát kapszula kiválóan hasznosuló, gyomorkímélő magnézium-glicinátot tartalmaz, így glicinnel is ellátja a szervezetet. A magnézium-glicinát még az érzékeny gyomrúaknál sem okoz kellemetlen mellékhatásokat.
2024. március 20. 08:17, szerda
A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes.
2024. március 13. 08:13, szerda
A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában.